fredag 16 februari 2018

Helgfrågan v. 7


Det är sent fredag kväll och just nu är det helg innan sportlov. Det ska bli så skönt med ett lov att jag inte ens kan jämföra med något annat. Jag är sen på bollen den här veckan men nu ska jag svara på Mias helgfråga. Den är som följer denna vecka:

Har du gjort någon bokreabeställning?
Vilket är ditt absoluta bästa rea tips för i år?
Bonusfråga: Brukar du kolla efter röda prislappar?

Nej, jag har inte gjort någon beställning. Om jag tänker köpa böcker, vilket jag inte borde, kommer det att ske på min lokala bokhandel för jag gillar tanken att bläddra i böckerna. Dessutom bör jag låta bli att köpa. Jag har böcker att läsa. Den enda orsaken till att jag ska köpa är i fall det är en historisk faktabok som säljs. De brukar vara så svåra att få tag på annars.

Jag vill rekommendera denna bok:


Lite historia, lite populärvetenskap, lite intressant och lite manligt men ändå, det är alltid intressant med historia och DNA. Mvh nörden i mig.

Ja, jag tittar efter röda prislappar när jag är i min bokhandel. Alltså rea på rea är alldeles för svårt att inte reagera på jag älskar ju böcker och en udda bok som är väldigt billig får min hjärna att gå på högvarv. 

13 kommentarer:

 1. Ska också försöka ta mig till den nu enda kvarvarande lokala bokhandeln för en titt i år, lite nyfiken eftersom den fått nya ägare. Faktaböcker har det ofta blivit tidigare att man köpt på bokreor. Lånar det mesta på bibliotek numera annars.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag har börjat läsa i plattan. Då är det lättare att låna via bibliotek också. Fast min lokala bokhandel måste få ett besök.

   Radera
 2. Tack för ett trevligt boktips.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bojs är lätt att läsa och väldigt läsvärd.

   Radera
 3. Om onlinebutikerna och bokhandlarna hade haft samma utbud så skulle jag nog bara ha köpt i den lokala bokhandeln, men de har inte på långa vägar allt som reas ut online.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är sant. Min har dock lite sköna udda författare ibland. Det är kul att titta på dem.

   Radera
 4. Svar
  1. Värd sin tid, för Bojs skriver riktigt bra.

   Radera
 5. Att bläddra i böcker vid eventuella bokinköp är mysigt. Låter skönt med sportlov!

  SvaraRadera
 6. Jag går till lokala bokhandeln också men för det mesta är det böcker jag redan har som är nedsatt.

  SvaraRadera