söndag 1 september 2019

Min bokresa # 55 - Betygsättning av böcker

Camilla på Mitt bokintresse har en bokfrågeserie som jag försöker svara på då och då. Den här veckan är det betygsättning av böcker.

Det är svårt det där med betygsättning. Jag läser böcker jag tycker om och de som är riktigt dåliga blir liksom inte ens lästa. Eller kanske ska jag säga som jag tror jag tycker om. Det har hänt att en och annan bok som är dålig lästs men jag är alltid intresserad av hur det slutar så jag fortsätter.

Jag har lite svårt med betygsättning. På Goodreads klickar jag i stjärnor men det gör jag mest för att sidan fungerar så. I min blogg skriver jag aldrig ut betyg. Hur kan man betygsätta en upplevelse? Jag tänker att hur jag upplever en bok är unikt för mig. Det är svårt att betygsätta. Jag gillar ju inte betygsättning på film heller.

Vad är en trea? Du blir underhållen men glömmer? En femma? Du blir underhållen och det kryper ned i ditt skinn? Teater betygsätts sällan av någon konstig anledning med musik blir kommenterad. TV får sällan betyg inte heller radio i form av sommarpratarna. Det finns mycket som betygsätts och annat inte. Hur ska din upplevelse kunna jämföras med min. Oftast är det inte samma sak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar