torsdag 12 september 2019

Kulturkollos tisdagsutmaning: Veckoutmaning om ditt spelande

Hos Kulturkollo är det varje vecka en utmaning om veckans tema. Denna vecka är det spel och den ser ut som följer:

I gårdagens inledningsinlägg till spelveckan här på Kulturkollo petade jag lite på ytan av den ocean av olika sorters spel som finns. I veckoutmaningen vill jag undersöka det här vidare, och ställer helt enkelt frågan:

Vilket spel har du lagt ned allra flest timmar på att spela?

(du kan förstås välja precis vilken spelform du vill, allt från klassiska brädspel till att spela på hästar on-line, frågesporter eller något av alla dessa triljoner mobilspel…)

Själv funderar jag på om det kan ha varit de oändliga spelsessioner jag har haft med datorspelen i serien ”Elderscrolls”: Daggerfall, Morrowind, Oblivion och nu senast Skyrim. Jag har tillbringat många, många timmar i de världarna genom åren, särskilt Daggerfall som är typ oändligt.

Fast sen funderade jag en vända till och tänkte att även om det där datorspelandet försiggått i långa spelsessioner så har jag nog totalt banne mig ändå lagt ner mer tid på det absolut meningslösa Candy Crush Saga. Det är ju 5 minuter här, 10 där, en halvtimme där… varje dag! I flera år! Det blir snabbt många, många timmar, det. (ja, jag är på level dum-i-huvudet-pinsamt-att-avslöja)

Jag spelar Backpacker som är en fin sysselsättning men kan bli lite enformigt om en inte kommer vidare.

Jag spelar gärna Sims! Det är roligt och jag tycker om deras små mumliga karaktärer.

Jag spelar också ibland kort och sällskapsspel. Jag tycker mycket om frågesport men också spel som är typ att hitta något.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar