- Dystopier
- Romance/chick-lit/contempoary
- Non-fiction
- Sci-fi
- Crime
- Fantasy
- Historical fcition
- Mordern klassiker
- Klassiker (över 100 år)
- Psykologisk thriller
- Western
- Horror
- Literal fiction
Dystopier är inte så svårt att förhålla sig till. Däremot är själva genren ibland inte så renodlad utan går över i andra genrer.
Moderna klassiker känns så där. Jag tänker på vissa böcker som kanske är från 1970-talet som läses av många. Jag skulle nog räkna mycket barnböcker från 1940-talet och framåt hit. Astrid Lindgren, Barbro Lindgren och Maria Gripe samt Lennart Hellsing är några av dessa författare.
Western är en genre jag har svårt att förhålla mig till. Jag tror jag inte har läst någon faktiskt, någonsin. Undrar hur det ska gå med det. De finns i en utmaning jag tagit på mig själv. Jag får leta lite.
Literal fiction tror jag är det literary fiction som menas. Det är lite långsammare texter och som behandlar ämnen som är politiska eller samtida. Jag tror att vi alla läser sådana böcker ibland. De kan vara av så många variationer.
Jag skulle vilja lägga till feel good. Det är inte alltid romance utan att må bra. Det kan ta sig uttryck på olika sätt men också att mat har stor betydelse. Något som jag tycker kan vara lite roligt att läsa om. Mat är bra för kropp och själ.
Ju mer jag funderar över dessa genre och kategorisera böcker, så mycket svårare blir det för hur många genrer och sub genrer det finns. Literary fiction och Contemporary om man nu ska ta de engelska språkiga genererna är ju svåra att säga vad som är vad det är ju likadant med den svenska att kalla det samtidaromaner, eller det som jag använder relationsromaner. De går ju in i hur många andra genrer osv...detta ämne skulle jag kunna diskutera mera och länge om...bara se alla de andra bokresorna och fler kommer det säkert att bli
SvaraRadera