söndag 21 april 2019

20 snabba om våren

Jag hittade den här hos enligt O så jag tänkte svara på den så här på påskdagen.

sommartid eller vintertid? Jag gillar mörkret eftersom jag är väldigt känslig mot ljus. Visst, bla,bla, man blir piggare och gladare och bla,bla men jag får också mer huvudvärk i början av våren för att det är ljust. Det är faktiskt jobbigt.

ute eller inne? Även om det är ljust gillar jag att vara ute under våren, sommaren och tidig höst. Då kan man påta i trädgården och plocka svamp. Jag gillar att vara ute på vintern också men då halkar jag så mycket och det är jobbigt.

soffan eller sängen? Just nu är det sängen som gäller. Jag är trött efter vårvinterns många lektioner och slappar mig i form.

påskris eller påskägg? Alltså du kan ju äta ägg. Både i hönsform och chokladform

påskhare eller påskkärring? Jag gillar små söta kärringar och påskgubbar. Påskgummor och påskgubbar är ett bättre val.

chokladägg eller dragéägg? I ren form, med mandel och med marsipan och faktiskt också med nougat. Så choklad.

lax eller lamm? På påsken är det lamm som gäller. Lax äter jag gärna också men inte just nu. Lax får det bli Valborg, Kristi Himmelsfärd och Midsommar.

gult eller grönt? Blek pastellgul är mycket fint och behagligt för ögat.

påskliljor eller pingstliljor? De brukar blomma lite senare och jag tycker de är fina.

vitsippor eller blåsippor? För att de kommer alltid först och gör det beige i skogen färgglatt.

påskekrim eller feelgood? Just nu känns det så, även om jag läst en krimliknande bok i år.

Game of Thrones eller Avengers: Endgame? Jag kan inte välja så jag tar båda. GoT är snart slut. 6 avsnitt och åh, vad jag kommer sakna dem. Samma med AE. Fast där lär ju andra leva kvar efter. Captain Marvel känns ju som en ev. filmtrilogi.

Mästarnas mästare eller Lerins lärlingar? Jag är mina föräldrars barn och tycker mycket om idrottarna som hävdar att tävlingsinstinkten inte finns kvar. 1 minut in i varje tävling är de helt på.

Allsvensk fotboll eller slutspelshockey? Alltså inget. Jag lämnar blankt.

en i taget eller slalomläsning? Fast inte skönlitteratur. Jag läser just nu en bok för jobbet, en för min kurs och kanske en för privat läsning.

långfredagslugn eller påskaftonsfest? Långfredagen är som juldagen. Då går man runt och känner in lugnet. I år blev det barfota i äkta Ernst-anda.

morgonmänniska eller kvällsmänniska? Jag har tränat mig. Sedan jag var 15 år har jag typ sovit längre än kl. 10 kanske 20 gånger i mitt liv. Då har jag också rest på natten eller varit väldigt sjuk. Mina föräldrar tycker att sovmorgnar är onödiga för man sover bort hela dagen och fy fy. Sedan jobbar jag ju numera och då är ju tidig uppstigning ganska vanligt. Jag går upp typ 06:30, kanske lite senare, när jag är ledig. Som sagt, allt går att träna upp.

påsköl eller påskmust? Must är trevligt att dricka och jag dricker ibland till Midsommar. Kalasmust tror jag den heter.

vitt eller rött? Jag dricker rött höst och vinter, vitt vår och sommar. Det är något med mustigheten och maten som gör det.

planera eller vara spontan? Jag gillar att planera resor, händelser, upplevelser och liknande. Annars är jag mer spontan. Däremot planerar jag min mat efter en lista för att få variation och för att kunna dela matlådor med min syster. Vi lagar mat varannan dag åt varandra för att få variation. Då gäller  det att inte äta samma sak.

2 kommentarer:

  1. fyfy känner jag igen... men dessa människor är väl tråkigt trötta på kvällen :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan så vara. Men min mamma är hemskt pigg både morgon och kväll. Hon har mer en tröttid på eftermiddagen.

      Radera