fredag 5 april 2019

Helgfrågan v. 14Det är snart dags att åka till jobbet. Snart är det påsklov i mina trakter och det är väldigt varmt. Lite regn vore trevligt för de sopar gator och gruset yr mer än nödvändigt. Regnar det är det lättare att sopa. Dags för Mias Helgfråga i alla fall. Det handlade om att äta rätt och äta hälsosamt. Frågorna är som följer:


Vad tycker du om denna typ av böcker?
Bonusfråga: Vad är ditt bästa hälsotips?

Jag både tycker om och inte tycker om dem. Det finns poänger med det de skriver men samtidigt är alla kroppar unika. Jag kräver mycket protein för ork och det har jag alltid gjort. Får jag inte det blir jag trött och slö och väldigt sötsugen. Jag äter annat också men det är viktigt för min kropp. Därför är böcker likt dessa bra men du måste känna dig själv och plocka ut godbitarna som passar ditt mående. Jag är t.ex. överkänslig mot soja och äter mer svamp som är en otroligt rik proteinkälla och då framförallt kantareller.

Mitt bästa hälsotips är att röra på sig och att äta det som passar just dig. Jag tror också att en varierad kost är det som är bäst. Sedan måste man göra saker som är roliga. För att må bra måste hjärnan må bra. Eller i alla fall är det vad jag tror. Att inte göra saker är också bra för hälsan. Alltså vila ibland. Att bara falla in i något som är vila är bra för kropp och själ. Jag är också fostrad av tallriksmodellen och jag tror faktiskt att det är helt rätt sätt att gå. Äta lite från allt känns i alla fall rätt för mig.

18 kommentarer:

 1. jag som både tycker om allt och kan äta allt... nu är jag nybliven diabetiker, inte så svårt att äta nyttigt och varierande. Svårt kanske när en inte är hemma och blir hungrig....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är rätt svårt att äta ute som allergiker ibland. Som matallergiker får jag ofta onda blickar.

   Radera
 2. det är sunt förnuft och kroppskännedom som gäller med andra ord

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror jag i alla fall. Fast jag har lärt mig min kropps mående på grund av allergier.

   Radera
 3. Det där sötsuget hör av sig ibland och är svårt att stå emot ... det kan förmodligen ingen hälsobok avhjälpa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sötsuget är svårt att få bort. Fast lite mer protein hjälper mig har jag märkt. Men aldrig tillräckligt.

   Radera
 4. äta varierat och det som funkar för en tror jag på. Är vegetarian och det funkar bra för mig. Lite gott vill jag ha emellanåt, en lever ju bara en gång....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gott vill väl alla ha? Fast inte för ofta.

   Radera
 5. Tror också det är bra om man hittar den kost som man mår bäst av, och det kan vara olika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, det är verkligen olika. Både jag och min syster kräver mycket protein men jag kan äta mer mjölkprodukter och hon äter soja.

   Radera
 6. Kanske ska äta mer protein då och se om man blir piggare😴😴

  SvaraRadera
 7. Precis, alla är ju olika. Även fördelningen av makronutrienter (fett, protein, kolhydrater) kan vi ju reagera olika inför.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, vi är verkligen olika och då är det väl rätt bra att äta olika.

   Radera
 8. Jag gillar dom där hälso böckerna provar ofta recept. Men endel ingredienser är antingen väldigt svåra att hitta eller väldigt dyra. Det verkar vara svårt att äta hälsosamt. Det onyttiga är oftast billigare. Ha en fin kväll kram från Nina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är svårt att äta hälsosamt men som matallergiker är det rätt viktigt. Det samma till dig. Hoppas på en fin fortsättning på helgen.

   Radera
 9. Lite av allt är nog ett bra råd!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror jag med. Eller att äta varierat av det mesta.

   Radera