onsdag 27 september 2017

A History of ViolenceI en liten stad i Indiana går två män in i ett café. Deras plan är att råna caféet men sedan visar det sig att ägaren Tom Stall sätter stopp för dem och räddar alla. Det visar sig att nyheter och media och alla vill hylla honom. Något Tom inte vill. Så kommer några män i kostym till staden. De säger sig vara vänner till en Joey Cusack och de är övertygade om att Tom är denna Joey. Det förnekar han men de fortsätter att följa efter och trakassera Tom och dennes familj.

Så, vid ett tillfälle händer något som gör att alla ifrågasätter det liv de hittills levt och Tom inser att det är dags att göra slut på ett annat.

Det är en film som är otroligt våldsam i sin enkelhet. Här är det inga maffiga scener där det sprängs eller liknande. Det är ett nära våld. Jag slås av att Cronenberg gillar våld men även rätt så mycket sex. Det är liksom i dessa scener som filmen tänder till. Annars är det ganska blekt emellanåt. Det händer inte så mycket. Filmen är helt okej att se men den lämnar mig ganska meh. Visst våld är hemskt men det känns som om våldet i detta fall befinner sig i en krets av kriminella som ändå valt det. Då känns det mer rätt. Skådespelarna gör det bra men inte heller deras insats lämnar mig med mer än meh. En okej film med andra ord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar