onsdag 7 juni 2017

Mästare, väktare, lögnare, vän av Christoffer CarlssonLeo Junker är på väg att bli avstängd. Eller han har fått den uppmaningen av sin chef. Åk hem, ta ledigt över sommaren, sluta med dina piller och så får vi se. Så Leo går hem, rätt motvilligt, dagen före midsommarafton. Under dagen får han ett telefonsamtal där han får veta att Charles Levin är död. Hans första chef och det slår an i honom. Så Leo ger sig av till Bruket. Den lilla ort där Levin en gång bodde och nu återvänt till. Där, i det hus han delade med sin fru, har han hittats skjuten i huvudet.

Leo nästlar sig in i utredningen genom att låtsas om att han tillhör rikskrim. I Bruket jobbar även Tove. Hon är yngre syster till den polis Leo sköt ihjäl på Gotland. Trots detta börjar de jobba ihop och inser att Levins mord är mer komplext än de trott.

Det är alltid trevligt att stiga in i Carlssons deckarvärld även om Leo kan reta gallfeber på mig. Han är ibland otroligt dum och gör så konstiga saker. Att Grimberg fortfarande har sådant grepp om honom gör mig lite trött. Bästa vän tror jag knappast att han är egentligen. Snarare att de båda har svårt att släppa taget. Denna gång tar berättelsen sig ganska stora svängar mellan dåtid och nutid. Trots det håller det ihop på ett spännande sätt. Det märks också att Carlsson blir lite äldre för varje bok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar