tisdag 30 juli 2019

Tisdagstrion: Äventyr


Snart är juli månad slut och vad är det man säger? Det går fort när man har roligt. I alla fall dags för en tisdagstrio. Läs mer hos Ugglan & Boken.

Denna vecka är det äventyr som står på menyn.

1. Först ut får det bli Turid som lever under vikingatiden och är kungadotter. Fast hon är så mycket mer. Hennes liv, som så många andras kantas av krig och död. Turid får resa runt i det vikingatida norra Europa. Det är visserligen böcker för unga vuxna men så bra skrivna av Elisabeth Östnäs. Sagan om Turid är en serie i tre delar. 

2. Eftersom jag har läst mig igenom Harry Potter-böckerna tre gånger, samt läser en universitetskurs om honom just nu får mitt andra äventyr bli just Harry Potter-serien. Det är äventyr för nästan alla och det är bra skrivet. Men långt på samma gång. Jag tror serien snittar lite runt 5000 sidor eller något sådant. 

3. Det blir en serie till, men den här pågår och det är sällan samma författare. Det finns en serie historiska romaner skrivna av kvinnliga författare om kvinnor under historiens gång som heter Släkten. Vi får följa kvinnor som är något sådär släkt med varandra genom fler århundraden och länken är en stor ring som ges vidare i generation. Det är lite blandad variant men äventyr utsätts kvinnorna för. En åker med sin man till Kiev, korståg, kungliga följen och brandskattningen av Visby så nog händer det saker där.


20 kommentarer:

 1. Vad spännande att du läser en Harry Potter-kurs! Det hade jag också kunnat tänka mig att göra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lär mig tänka väldigt kritiskt och det finns så mycket forskat om Potter.

   Radera
 2. Sagan om Turid blev jag riktigt nyfiken på, låter väldigt spännande. :) Har inte läst någon bok i Släkten än men skulle vilja prova på Nemerts och Klingbergs böcker där. Låter väldigt kul med en Harry Potter-kurs! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sagan om Turid är riktigt bra. Nemerts och Klingbergs böcker är riktigt bra. Östnäs har skrivit en också.

   Radera
 3. Harry Potter är den enda jag läst. Tack för tips om de andra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, om du gillar historiska romaner har du mycket bra läsning att upptäcka.

   Radera
 4. Intressant trio! Har lyssnat på några Harry Potter delar. Kul med kursen! Släkten känner jag till men har inte läst. Sagan om Turid var ny för mig.

  SvaraRadera
 5. Släkten har jag planer på att läsa och jag har de fyra första delarna i hyllan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då har du trevlig läsning framför dig. Det bästa är att det är olika författare så det blir alltid lite annorlunda berättat.

   Radera
 6. Harry Potter är verkligen ett äventyr :)

  SvaraRadera
 7. Böckerna om Turid antecknas i minnet för framtida behov!

  SvaraRadera
 8. Så bra att du har två exempel på kvinnor som råkar ut för äventyr. Serien släkten blir jag nyfiken på, men kvalitén på böckerna i serien är blandad om jag förstår dig rätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, lite så. Fast det går att läsa dem väldigt enskilt också.

   Radera
 9. Ja böcker jag läst ur Släkten-serien har verkligen varit äventyrliga. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp. Det är de. Kul med lite kvinnor också.

   Radera