måndag 1 juli 2019

Min bokresa #17 - Gemenskap läsare emellan

Camilla på Mitt bokintresse har en bokfrågeserie som jag började med mycket senare än hon. Nu är det så att jag hoppar och har mig. Denna vecka har vi kommit till nummer 17.

Det handlar om gemenskap läsare emellan. Jag började med att ha en läskompis via brev. Ni vet sådana där som kom i brevlådan. Vi läste böcker ihop och jag tror att det är det roligaste jag gjort. Jag hade en klasskamrat som läste som jag men hon var ingen som diskuterade litteratur någonsin. Min syster och jag har pratat litteratur genom åren. Vi läser inte alltid samma men ibland så. Båda två älskade Harry Potter väldigt mycket.

På högstadiet var jag med i skolans bokklubb. Vi var fyra glada själar men de andra var äldre än jag och när de slutade dog klubben. Det är svårt att vara en klubb med en elev och en lärare. Sedan dröjde det några år. Jag har läst litteratur på universitetet och då önskar man verkligen inte att behöva prata mer litteratur efteråt. Sammanlagt har jag nog diskuterat Dickens böcker 10 timmar av mitt liv och jag är nöjd med det. Väldigt mycket tysk litteratur också nu när jag tänker efter.

Det var svårt efter det. Jag tror att det var därför jag började blogga runt 2009 men jag var väldigt blyg i början. Jag läste bloggar och hängde på fast ingen visste om det.

Sedan började jag med läsutmaningar och faktiskt så har det ändrat min läsning. Sedan glömmer jag bort mig ibland och just nu är jag nog i en ganska stor svacka. Jag läser men nästan bara kurslitteratur och just nu alla Harry Potter-böcker igen. Fast det är kul med kaosutmaningen, som jag själv knåpade ihop förra året. Jag är glad att jag bloggar. För även om jag läser en massa bloggar, och kanske inte kommenterar så mycket, får jag många tankar om böcker och det är minst lika kul.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar