tisdag 1 maj 2018

Kulturkollos tisdagsutmaning:

Kulturkollos tema denna vecka är:  ”Jag fattar inte grejen” och veckans utmaning handlar självklart precis om det.

Vad eller vem är det du inte fattar? Vem får dig att sitta som ett frågetecken när alla andra hyllar?

Jag förstår verkligen inte grejen med Lena Andersson. Det verkar jag inte vara ensam om. Jag försöker ibland, lägger ned och tar mig till andra böcker. Det är nog dels ämnet hon väljer att skriva om, dels är det om henne själv. Något är det som skaver i mig.

Inte heller förstår jag poängen med Jo Nesbøs böcker. Jag kan verkligen inte. Då har försökt att både läsa och lyssna men gav upp ganska snart. Någon får gärna förklara för mig. Fast det spelar kanske inte så stor roll. Det är egentligen saker jag kan leva med.

Så, hakan ut lite. Jag förstår verkligen inte grejen med Håkan Hellström. Det är inte så att jag inte försöker. Jag har lyssnat mig igenom alla hans låtar, för att han tokhyllas ju så, och det blir bara meh. Det är kanske för att jag inte är en sådan musikfantast men ändå tänker jag; något borde jag ju liksom uppleva. Så jag har gett upp. Jag nickar inkännande men sedan är det inget mer.

4 kommentarer:

 1. Lena Andersson har jag inte läst. Har läst två av Nesbøs böcker om Harry Hole men de passade inte mig.Håkan Hellström är jag inte heller något stort fan av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men åh, vad trevligt att inte vara ensam i denna världen. Kanske finns det fler som vågar vara ärlig.

   Radera
 2. Nesbö!!!! Håkan!!! Äsch du begriper dig ju inte på bra deckare eller bra musik... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sorry :). Jag får träna mig bättre.

   Radera