fredag 26 maj 2017

Tappa greppet av Katarina von BredowHampus och Victoria har varit vänner så länge de kan minnas. När Vincent, dramapedagogen, skulle sätta upp en spontan pjäs fick Hampus vara killen som är kär i sin bästa vän men aldrig sagt något. Det stämmer så väl med verkligheten eftersom Hampus är kär i Victoria. Nu pratar de inte riktigt med varandra. Eller jo, men inte som förut. Det är lite konstigt och Hampus vet inte vad han ska ta sig till. Samtidigt är det som att han ser Victoria i ett annat ljus då och då under dessa veckor men han saknar henne. Så den dagen Victoria säger att de borde bli ihop borde vara den bästa dagen i Hampus liv. Det visar sig vara lättare att tråna efter någon än att vara ihop på riktigt.

Det är en fin liten berättelse om kärlek och lite svår kärlek. Eller svår är fel ord men ibland är det svårt att veta vad du vill när du är 15 år. Att älska människor är egentligen samma känsla men det kan upplevas olika och har du ingen referens hur vet du då?

Boken är väldigt lätt att läsa och ganska så rolig. von Bredow ryggar inte för att låta karaktärerna tänka på sex eller vara öppna med det. Likaså får det finnas familjer av olika slag. Samtidigt får en kille göra sin röst hörd kring kärlek och känslor och hur bra är inte det? Det är också okej att vara duktig i skolan och ha kompisar som är likadana. Läraren i mig blir lite glad. Den här boken kan en lätt läsa i nian eller på gymnasiet. Bara för att du kan alltid diskutera känslor och vad vänskap är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar