tisdag 16 maj 2017

Kulturkollos tisdagsutmaning: Dålig stämning i kulturens värld

Förra veckan var det Eurovision på kulturkollo och då höll jag mig borta. Det är inget som intresserar mig. Denna vecka handlar det dock om dålig stämning och frågan denna vecka är:

I veckans utmaning vill jag att du berättar om en bok, tv-serie, film, låt eller annan kultur där dålig stämning råder. Självklart kan du också berätta om anekdoter ur verkliga livet.

En av de TV-serier jag tänker på är Modern Family. Stämningen är så dålig ibland att skämskudden åker fram. Det är inte lätt att ha en pappa som Phil Dunphy verkar inte tonårstiden vara över någonsin. Att vara hans fru är nog inte heller så lätt.

Dålig stämning är det allt som oftast i Hjorth och Rosenfeldts deckare som Sebastian Bergman. Han har en fäbless för att hamna i säng med fel kvinnor och för att irritera dem han egentligen vill vara nära. Det är allt annat än lätt att umgås med honom.

Jag lyssnade på när Tommy Berggren intervjuades i P4 Extra och han pratade om prostituerade och en kvinna han mött i Brasilien. Lite dålig stämning i studion kändes rakt igenom.

3 kommentarer:

  1. Håller helt med dig om Modern Family. Det är så sjukt mycket pinsamt som händer. Vi tittar på den hela familjen hemma och är på säsong fyra. Idag var Phil med Luke på en dejt där det verkligen blev dålig stämning.

    SvaraRadera