måndag 8 maj 2017

Sändebudet av Anders Gustafson och Johan KantSolbritt Andersson är tillbaka och hon och hennes kollegor befinner sig mitt i en extrem stor utredning. Den för Solbritt och Lena till Tyskland där de båda möter en interpolagent, Erik, som också vill sänka detta stora kriminella gäng som gömmer sig bakom en ganska polerad affärsverksamhet. De kommer rätt mycket på spåret i Tyskland men åker hem då Sven Löwengrip fortfarande inte har dykt upp. Väl hemma händer än det ena och än det andra som har med utredning att göra men det är svårt att koppla allt på en gång.

Samtidigt så händer det som alltid andra saker på Singö. Prästen på ön visar sig ha intressanta saker för sig som också visar sig ha betydelse för utredningen. Annars är livet som det alltid är för Solbritt och Rune. De lever sitt liv och barnbarnet Isabell kommer med jämna mellanrum och hälsar på. Fast just nu kanske det är pojkvännen som är mest intressant.

Detta är den sista boken om Solbritt och utredningen kring Löwengrip. Det är mycket som ska knytas ihop och jag tycker att det fungerar. Nu är inte detta den mest svårlästa bok i hela världen men den är mysig och trevlig. Jag tror också att få läsa om en polis som liksom lever ett normalt liv är uppfriskande. För Solbritt är ganska så normal. Hon är gift, har barn och ett aktivt privatliv. Hon dricker ibland men inte några mängder och hon trivs med sitt jobb. Det är verkligen en motpol mot allt svårmod som brukar dyka upp. Jag gillar serien och den är rätt så lättläst. Kanske är det något för sommarläsningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar