måndag 22 maj 2017

Green Zone


Under mars-april 2003 föll den irakiska regimen och Hussein gömde sig. Många generaler och andra högt uppsatta militärer och tjänstemän blev viktiga att hitta. Det var nu som USA skulle hitta alla massförstörelsevapen som fanns. De som Irak hade sålt till terrorister. De som gjorde invasionen möjlig. Nu visade det sig att så inte var fallet. Militären åkte till ställen som de fått information om och det var tomt eller så fanns det annat just där.

En underofficer i US Army åker runt till dessa platser med sina män men hittar inget. Däremot blir de beskjutna och frustrationen är ganska så hög. Roy Miller, som denne officer heter, börjar ifrågasätta informationen och hör sig för på andra ställen. Det är så han och hans team hittar en tjänsteman vid namn Seyyed Hamza. Han har kännedom om var de kan hitta en hög militär men innan de hinner förhöra honom för en grupp black ops bort honom. Det är nu som Miller i stort slutar följa order och slår sig samman med CIA. De vill alla hitta dessa massförstörelsevapen och härvan bakom detta är komplex.

Filmen är baserad på en bok och jag tycker faktiskt att det är lite segt. En underofficer som engagerar sig när alla andra bara piff. Det känns liksom ganska så amerikanskt och lite tillrättalagt. Den här filmen floppade och jag förstår varför. Efter sju år har den nästan spelat in sin kostnad, nästan. Jag kan tycka att skådespelarna gör ett vanligt måndagsjobb liksom men storyn är knappast något som intresserar och tja, ingen film att rekommendera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar