torsdag 18 maj 2017

Olikhetsutmaningen: trött och pigg

Denna torsdag efterfrågas två böcker där någon pigg människa eller trött dito finns med. Läs mer här eller se frågan nedan:

Maj skulle kunna vara en underbar tid, men än så länge är jag helt begravd i rättningshögar och bedömning, vilket gör mig galet trött. Det är vad som inspirerar veckans motsatspar trött och pigg. Berätta om några kulturella verk som du kopplar till just dessa ord.


Som lärare tänker jag hänga på och säga att pigg är aldrig något du känner dig som i maj om du är lärare. Jag tänker att snart är det fyra dagar ledigt och då kan jag i alla fall vila ut lite.

Trött får mig att tänka på Törnrosa som sov så länge. Det finns ganska många böcker i genren retelling, alltså en gammal berättelse får nytt liv i en annan form. En av dem är Briar Rose av Jane Yolen som handlar om Törnrosas barnbarn. Lite annorlunda men ibland är det kul.

När jag tänker på pigg så ser jag faktiskt pensionärsligan framför mig. Piggare pensionärer än de som Catharina Ingelman-Sundberg skriver om är nog svårt att tänka sig. Just nu skulle det vara skönt att få vara så pigg

3 kommentarer:

 1. lika länge som Törnrosa vill jag ju inte sova

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, inte jag heller. Men ibland känns tanken rätt skön.

   Radera
 2. Nya böcker för mig. Tack för tipsen!

  SvaraRadera