tisdag 27 december 2016

Zootropolis


Judy Hopps är uppvuxen i en liten stad men drömmer om att bli polis i Zootropolis. Det är där alla djur lever i harmoni med varandra. Vägen dit är svår och lång men Judy lyckas. Hon blir den första kanin som någonsin tagit examen som polis. Det hårda polislivet hägrar men första dagen på jobbet blir hon satt att kolla felparkeringar. Kanske inte riktigt vad hon räknat med men hon gör det bra.

Judy träffar sin första dag på jobbet Nick. Nick är allt annat än ärlig. Det retar henne så hon försöker göra att för att sätta dit honom. Den dagen polischefen ger henne ett annat jobb använder Judy sig av Nick som källa. Det visar sig vara mer komplicerat fall än något trott.

Det är en riktigt bra men samtidigt hemsk film. Mycket handlar om mobbing och att bli utstött. Kaniner som utsätts för hot av rävar och rävar som får munkorgar och jag tänker att detta är en barnfilm. Slutet är fint och tanken att alla kan leva i harmoni också. Små barn kan nog bli rädda. Jag såg denna med en nioåring så här fungerade det bra eftersom vi kunde relatera till mobbning och liknande. Den är riktigt gullig och jag gillar att alla djur inte är stereotypa. Jag tänker på polisen som sitter i receptionen i polishuset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar