onsdag 28 december 2016

Den gode dinosaurien


Vi leker med tanken att den däringa meteoren aldrig landade på jorden. Så dinosaurierna levde vidare. De förökade sig och levde sina liv. Det är så det är för Arlos familj. De är bönder och kämpar hårt för att klara sig. En dag råkar pappan omkomma och Arlo känner stor skuld över detta. Nu är det resten av familjen som måste kämpa för att klara vintern. Den där lilla saken som var i vägen när pappa dog har Arlo inte riktigt förlåtit.

Så händer det sig att den där pricken och Arlo hamnar i floden och spolas långt bort. Trots alla hinder och språkproblem slår de följe och snart möter de än de ena, än de andra skumma dinosaurierna på sin väg. Trots att den där pricken är lite konstig känner Arlo en stor tillhörighet och närhet till honom.

Detta är en riktigt gullig film. Den är lite sorgsam, lite rolig, lite otäck och tja, allmänt fin helt enkelt. Den blir min mysfilm 2016. Klart med denna utmaning. Se gärna den här lilla pärlan. Om inte annat så för att se T-rex leka cowboys. Bara det är värt filmtiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar