söndag 13 november 2016

Champion av Marie Lu


Republiken befinner sig i krig mot Kolonierna. Det är tungt eftersom Republiken inte kan få hjälp innan de visar att de kan hålla pestsmittan stången och Kolonierna verkar bestämda ge igen eftersom de tror att den kommer från Republiken. June som numera arbetar inom regeringen och Day som är hjälte bestämmer sig för att slå tillbaka. Days idé är ganska smart men då gäller det att hålla sina kort nära och få alla att tro på honom. Smittan måste stoppas och det fort.

Jag tänker att tre böcker ibland är döden för ungdomsböcker. Det håller inte riktigt hela vägen som i denna. Vissa saker känns forcerade och dessutom verkar alltid alla vuxna vara tappade bakom minst en vagn. Boken är bra och ett värdigt avslut men jag skulle önska att författarna överraskade mer. I det fallet måste Suzanne Collins få en eloge eftersom det slutet känns mer genomtänkt. Bra läsning men det känns att det liksom är lite utfyllnad.

Fast jag måste säga att det är dags att tjejer i böcker slutar tänka så mycket på vad killar tycker. I denna serie tror jag June ställer sig 70% mer frågor än Day. Kvinnor som frågar om och till män? En ny bokserie, kanske.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar