tisdag 27 september 2016

Farväl, mitt kvinnofängelse av Karolina Ramqvist


Detta är en liten kort novell som handlar om interner på ett kvinnofängelse någonstans i USA. De är horor, mördare, och narkomaner som gått en kurs kring meditation och tankar om religion som väcks. De är lite förvirrade för religion är för dem som är rädda att hamna i helvetet. Andligheten är för dem som redan varit där.

De känner att samhället är rädda för dem. Som resten helst hade velat hålla instängda i en bur och bara slänga in lite kött till då och då. Samtidigt var de som alla andra. De har brustna hjärtan, frusna själar, åldrande ansikten, och kroppar. De  var mödrar, döttrar, systrar, flickvänner, och till och med fruar. Vi får möta två kvinnor som lever samman i en cell och delar kärlek, sex och just nu ångest.

En av dem ska friges och det skapar ångest hos berättaren. En ångest som gör att eurforin som upplevs för att minns blir ödesdiger.

En ganska bra novell och rätt så skönt. Jag har hamnat i någon form av lässvacka gällande novellixutgivning där nästa alla noveller är lite konstiga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar