lördag 9 juli 2016

Efter Ekot av Olivia BergdahlFanny besöker sin mormor runt tiden för midsommar. När vi möter dem första gången så säger egentligen Fanny ingenting. Hon drar långa haranger i huvudet om statistik och är tyst. Mormor pratar på istället. Vi får sedan följa med in i Fannys dagbok eller minnesbok. Där får vi se hur förhållandet med Sam. Sam som älskar hennes statistik och som Fanny går helt upp i.

Mormor är praktisk och vill att Fanny ska lära sig köra bil. Så när grannens man dör avancerar Fanny till en annan bil som inte är automat. Medan Fanny behandlar sitt eget förhållande som inte pratat med någon om uppenbaras hennes mormors förflutna. Saker som mormor inte säger men som Fanny känner igen.

Det är en bra och lättläst bok. Jag tycker att den är så tragisk i sin beskrivning om ett allt annat än bra förhållande. Det går nästan att förstå vad som ska hända. Vännen Ellen som får ganska mycket skit för hur hon är och glöms bort. Det är genom detta som det märks att något är fel i deras förhållande.
Läs denna lilla pärla. Den är totalt värd sin tid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar