torsdag 2 juli 2015

#upptäckarlust

Det är något med Pippi Långstrump och sakletningen. Att ta med Tommy och Annika ut på äventyr och väcka deras upptäckarlust är knappast det lättaste i världen. De är rätt så rädda i början men följer Pippi så småningom i de flesta fall.

Ronja, om vi fortsätter i Lindgrenland, har också en upptäckarlust och möter både vildvittror och rumpnissar. Hon reser inte så långt men hon ger sig ut i sin värld och funderar på hur den är.

Annars är ju upptäckarlust något som det finns mycket av i fantasy. Ofta ska något nytt upptäckas eller så lägger huvudkaraktären ned tid på resa runt. Det finns alltid en viss nyfikenhet i fantasy som hänger ihop med hemligheter. Som nästan alltid är intressant att läsa om.

2 kommentarer:

  1. Har inte gjort kopplingen till Fantasy men den är ju klockren. Fantasy är ju annars inte min genre men ser man på det på det viset så blir det ju annat.

    SvaraRadera
  2. Kanske är kopplingen vanligare för mig som läst fantasy i sisådär 30 år. Jag tänker att om upptäckarlusten inte fanns där har jag svårt att förstå Bilbo. Hobbitar är ju inte några modiga småvarelser.

    SvaraRadera