tisdag 1 mars 2022

Tisdagstrion: Grönt

 


Varje vecka behöver man gnugga geniknölarna och tänka hur man ska tolka Ugglan & Bokens tisdagtrio. Veckans tema är Grönt. 
1. Smargadgrön av Kerstin Gier. Detta är sista delen i en serie om en grupp som kan resa i tiden. Just nu är det Gwen Shepard och Gideon. De reser fram och tillbaka tiden för att stoppa vissa saker och händelser. Det visar sig dock att ordens grundare, Greve Saint German är inte så lätt att hantera. Grön för att när Gwen åker till 1700-talet har hon en vacker grön klänning. 


2. Vilda gröna ögon av Joyce Carol Oates. Detta är en ungdombok av Oates. Hon beskriver Franky som lever i en destruktiv familj. Mamma är speciell och Franky tycker att hon borde skärpa sig. Så en dag försvinner mamman och pappa, som Franky dyrkar, börjar bete sig konstigt. Bra bok som jag läst med en klass i ett tema. Den lästes på både svenska och engelska. 


3. Anne på Grönkulla av L.M Montgomery får väl vara den sista tolkningen på grön. Den lilla fina historien om Anne som äntligen hittar hem. Jag har aldrig läst den på svenska utan bara på engelska. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar