måndag 28 mars 2022

Söta, röda sommardrömmar av Christoffer Holst


 

Cilla Storm är en skvallerjournalist och vi kan väl erkänna att det inte riktigt är hennes drömjobb. Hon hade tänkt tillbringa sommaren i stort vackert hus men så dumpar pojkvännen henne och genom lite tur får hon tag på en liten kolonistuga på Bullholmen. Det ska bli skönt att komma från stan. 


På Bullholmen är det lugnt. Hennes äldre granne Rosie är en charmig dam och de båda dricker lite vin då och då. De firar Midsommar ihop men på morgonen dagen efter hittas en ung kvinna död och då dras Cilla in i mordutredningen eftersom Cilla var den sista personen som såg henne i livet. Utredare är Adam, Rosies son, och enligt Cilla lite för snygg att vara polis. 

Det här är en charmig liten sak och faktiskt rolig och feel good trots mord. Det är väl vad som kallas mysdeckare och jag tycker det är skönt att läsa något annat ibland. Holst är bra på att skriva lättsamt och trevligt. Det är ett nöje att läsa boken och jag måste säga att Bullholmen är ett väldigt gulligt namn men ön verkar vara enorm. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar