torsdag 13 juni 2019

Min bokresa #13 - faktaböcker

Camilla på Mitt bokintresse har startat en bokfrågeserie och jag hängde på mycket senare än vad som var tänkt. Den här gången är det faktaböcker som gäller.

Jag läser en hel del för jobbet. Mest för att jag behöver göra det och för att jag tycker det är lite intressant då och då.

1. Det blir mycket faktaböcker i historia. Det finns ju några variationer när det kommer till historia men slag brukar vara faktaspäckade och böcker med statistik. Jag gillar båda och kan nörda loss en stund.

2. Jag läser också rätt mycket fakta om religioner och då främst om de stora. Det finns så mycket om kristendom och judendom, islam, hinduism samt buddhism som det alltid går att lära mer om.

3. Några faktaböcker om annat blir det också. Framförallt tycker jag mycket om rymden och kan nörda loss riktigt väl om det. Jag tycker att det vore intressant att läsa astronomi men jag har för lite matematik. Filosofi får det bli.

4. Faktaböcker om annat slinker också med. Mat är en favorit och så även biologi. Det kan jag läsa mycket om speciellt svamp som faller under båda och även saker i naturen som en kan äta. Granskott till exempel är underbar krydda. Eller harsyra som är gott i sallader.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar