fredag 28 juni 2019

Helgfrågan v.26


Fredag och den här veckan har gått fort. Jag har lagat mat hit och dit större delen av veckan. Det har varit jobbavslutningar innan semester och andra tillställningar. Nu låter det som jag inte gör annat men jag lagar i bland mat åt vänner och andra för att jag är rätt bra på det samt för att jag tycker om det. Så en födelsedag och en sommarbuffé har det blivit. Dessutom har jag plockat jordgubbar och fryst in. Fast nu, något helt annat.

Vad tycker du om att läsa böcker i bokcirkel?
Bonusfråga: Grilltips?

Jag läser nästan aldrig böcker i bokcirkel. Det finns ingen här som läser som jag och den bokcirkel jag känner till har jag ingen möjlighet att umgås med. De är pensionärer och träffas när jag jobbar. Lite jobbigt blir det att säga till chefen att jag är borta fyra timmar idag men kommer tillbaka tills jag slutar :). Just nu när jag tänker plugga till hösten så blir det definitivt inte lika mycket läsa.

Jag älskar att grilla fisk. Inte all fisk för grillad sill är ingen höjdare. Däremot är grillad lax väldigt gott. Om man vill piffa till det lite kan man lägga i lite gran eller enris för doften. Jag har röding hemma som ska grillas senare i sommar. Den grillar jag hel med någon god fyllning bestående av vitlök, svamp och örter samt smör. Den grillas i så fall i folie för att inte bränna för mycket och kör utan de sista minuterna.

Det går också finfint att grilla frukt till efterrätt om du gillar det. Då är persikor ett bra alternativ eller nektariner. Smaksätt med lite vaniljsocker och honung. Grillas i folie helst. Till det går det att äta glass eller grädde med lite mynta eller citronmeliss. Kvarg går också att äta till men då gärna smaksatt med hallon- eller vanilj. Eller smaksatt grekisk eller turkisk yoghurt. Den ska smaksättas med socker, honung eller något annat som passar dig. Det fungerar om det är lite syrligt till.

8 kommentarer:

 1. kul att plugga igen... då tycker jag att jag är i farten och läser ännu mer :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är alltid kul att plugga. Ja, men det är rätt mycket skönlitteratur i kursen så det blir två flugor i en smäll.

   Radera
 2. Låter roligt att plugga igen. Jag har gjort det i lite olika omgångar, minns att jag tyckte det var roligt att göra det när jag jobbat ett tag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är alltid roligt att göra något annat ett tag.

   Radera
 3. kul att studera igen. du verkar kunna det där med grillning. röding är gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Röding är kanongott. Den är egenfiskad, av en släkting, så den är extra god :).

   Radera
 4. Hel fisk i ugn är gott och enkelt det med, dessutom behöver man inget folie då, bara att snitta skinnet och strö i lite salt och dill. Ibland är det allra enklaste det allra godaste. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är sant att det fungerar lika bra i ugn. Fast jag brukar tillaga med folie då med om det ska bli lite kokt i smak.

   Radera