lördag 29 oktober 2016

Veckans ord på R

Enligt O frågar varje vecka om ord enligt alfabetets alla bokstäver. Denna vecka har vi kommit till R. Uppgiften är som följer. Den här veckan var det i alla fall lättare att komma på ord. Återstår att se om det är lika lätt att komma på titlar och författare att förknippa med dem.

Veckans ord börjar på R:

rak

regna

rolig

rovdjur

röd

Att vara rak är ibland ganska tungt. Jag gillar ärlighet i ganska stor utsträckning men kan också vara bra att känna in sin värld. Rak är man sällan i dystopier och jag tänker att det ligger i diktaturers natur att inte säga allt. Jag har just läst ut Marie Lus serie om Day och June. Att något är lätt att ta reda på är att överdriva.

Jag tänker på Belinda Bauers Mörk jord trots att det inte regnar mycket. Bara det att bo i Storbritannien får mig att tänka på regn.

Det är svårt att hitta roliga böcker men Åsa Asptjärns böcker om Emanuel är ganska så kul. Dem har jag fnissat högt åt många gånger.

Rovdjur är spännande och jag läser just nu lite om Sveriges rovdjur. Den heter Rovdjurens liv och roll i nordisk natur. Intressant men också något som ska läsas i lagom stora doser.

Snart är det jul och det är rött så det förslår. Jag gillar det mesta med julen. En av mina favoriter från unga år var Kajsa Kavat hjälper mormor av Astrid Lindgren. Fasiken om jag inte fortfarande gråter lite.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar