lördag 15 oktober 2016

Veckans ord på P

Veckans ord börjar på bokstaven P och det här är de fem substantiv som du ska koppla samman med verk och/eller författare. Allt hittar du hos enligt O.

partner

pensionär

pris

publik

pärla


När det kommer till att leta partners är Sebastian Bergman i Hjorth/Rosenfeldt verkligen dålig. Både i jobbet och i livet. En gång har det klickat och det resulterade i en underbar dotter som inte finns mer. Numera försöker han att klicka med sin vuxna dotter istället.

Jag gillar Catharina Ingelman-Sundbergs serie om pensionärsligan. Ett gäng glada och ganska pigga pensionärer som begår brott på löpande band. Ingen djup litteratur men ändå värt att läsa om en känner sig trött och mindre på för svåra saker.

Pris, ja. Denna vecka delas kanske världens mest prestigefyllda litteraturpris ut. Att Dylan fick det känns lite antiklimatiskt så jag säger inget mer.

Att läsa inför publik kan vara det bästa eller det sämsta som författare kan göra. En gång lyssnade jag till en ganska känd svensk författare som inte kunde läsa upp sin egen bok väl. Det var väldigt konstigt. Inte en gammal bok utan en helt ny som borde vara närmast i minnet. Nja, inte alltid kul att vara publik.

En liten pärla är Aino Trosells Pojkjäveln. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar