måndag 4 januari 2016

Mockingjay part 2Det är krig i Panem. Regeringsstyrkorna är fortfarande starka även om rebellerna har kontroll i nästan alla distrikt utom 1 och 2. Katniss har bestämt sig för att göra slag i saken och ge sig efter president Snow. Det är inte alla som gillar det. Fast huvudstaden är i fokus.

Samtidigt kämpar Katniss med sina känslor för Peeta, som är hjärntvättad av Snows män. Han är programmerad att attackera henne och gör så med jämna mellanrum. Att då befinna sig i en krigszon med speciella vapen är allt annat än optimalt.

Det är svårt att skriva om filmen utan att spoila slutet. Jag tycker nog att det är ganska troget boken men ändå lite annorlunda. Jag kommer på mig själv med att faktiskt tycka att samma sak som när jag läste boken. Vad fan är det för fel på människorna i detta land? Barn som mördas, leks med och som används som politiskt påtryckningsmedel. Collins bok är en underbar beskrivning av en fascistisk kultur och hur makt korrumperar. Coin och Snow är två sidor av samma mynt. Snow är verkligen underbart spelad av Donald Sutherland. Det är ju en av hans specialiteter att vara lite galen med styrka. Jennifer Lawrence är Katniss och passar som tjejen som är lite butter och udda. Ett värdigt slut på serien.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar