fredag 18 februari 2022

The Hitman's bodyguard och Hitman's wife's bodyguard
Att vara livvakt verkar inte vara lätt och när Michael Bryces klient dör mitt framför honom hamnar han lite i en svacka. Från att ha varit elitens livvakt blir han nu det för Londons drogsmugglare. Kanske inte drömmen. Istället för supersköna bilar kör han Toyotor och blir lite beskjuten av en och annan droghandlare. 

När en av världens mest kända lönnmördare ska vittna mot en europeisk diktator frågar Interpol Bryce om möjlighet att frakta Kincaid till Haag. Det går väl okej, Bryce vill göra något annat. När det visar sig att det finns människor efter dem blir det jaga av. Att ta sig från Storbritannien till Nederländerna utan att dö verkar vara allt annat än lätt. Att Kincaid är lite väl självgod gör väl inte resan lättare.

Några år senare är Bryce ett nervvrak. Det är så tvåan börjar. Sedan träffar han Sonia. Kincaids fru som vill ha hjälp. Hon vill få sin man fri och dessutom få beskydd av Bryce. Det är allt annat än lätt för honom då han i stort sätt gått in i väggen och känner inte för att skjuta människor längre. Inte blir det bättre när det visar sig att Sonia och Kincaid är mål för attacken då det är en gammal flamma till Sonia som vill ha lite hämnd. 

Jag gillar båda filmerna. De är roliga och har ingen djup handling. Det kan vara uppfriskande då det görs få actionkomedier som på 1980- och 1990-talen. Annars är det mycket hårdare action idag och det är lite kul med lite humor här och där. Det är inte så att det är överdrivna sekvenser heller. Lagom trevlig underhållning när man inte vill ha mer. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar