söndag 7 oktober 2018

Risk för regn av Anna FredrikssonLena och Staffan träffades ganska nyligen och nu ska de åka runt och träffa barnen. Alltså varandras barn. Först ut är Staffans dotter som bor i ett perfekt hus, med perfekta barn och man och inte ett hårstrå fel. Men Staffans olater visar sig. Lena blir förvirrad över en man som tror på spöken. Sedan är det dags för Lenas två söner som bor ihop. Där är det inte någon vidare ordning och Lena skäms och det går inte så bra. Sist ut är Lenas dotter som överraskar sin mamma två gånger.

Resan är en inre och yttre resa för framförallt Lena. Det är hennes synvinkel vi får följa igenom förhållandets resa och kanske är det en liten nackdel. Den här boken hade nog mått bra av få veta vad Staffan faktiskt tycker. Som alltid när familjer ska slås ihop så är det inte smärtfritt. Kanske är båda föräldrarna lite partiska gällande sina barn och deras bild rasar något under denna resa.

Det är en bra om än något pinsam bok ibland. Mycket sker på lite tid och jag måste säga att det kanske hade varit bra om barn och föräldrar pratat med innan. Fast det ska nog vara pinsamt men att gå och lyssna på den här boken bland folk var lite svårt vid tillfällen om jag säger så. En kort och intressant läsning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar