fredag 19 oktober 2018

Helgfrågan v.42


Det är fredag morgon och jag är redigt trött idag. Kanske mest för att det var gymnasiemässa och öppet hus på skolan förra veckan. Det tär att ha haft en ledig dag på två veckor. Men helgen blir lugn.
Det är i alla fall dags för veckans helgfråga från Mia.


Har du några tips på hur man kan spara tid till läsning?
Bonusfråga: Vad ska du hitta på i helgen?

Jag lyssnar en del på ljudböcker till och från jobbet så där sparar jag tid. Det blir inte alltid så. Jag har varit lite ofokuserad i år men tar mig nu så här på slutet. Det gäller att hitta rätt böcker att lyssna på. Annars är det väl att läsa en stund på kvällen och kanske inte se så mycket på tv. Men som sagt det som räddar mig är ljudböcker. Mest för att jag gör annat. Att diska och städa till ljudbok är en fröjd.

Jag ska nog vila en del och ev. rätta lite. Mest för att jag måste rätta en del. Jag ligger lite efter där. Det går inte att lyssna då dessvärre men tänk om det gick. Det skulle vara kanon. 

11 kommentarer:

 1. numera är jag ganska trött på kvällen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag med men att läsa en stund är bara avkopplande.

   Radera
 2. Ljudböcker är säkert bra att lyssna till.

  SvaraRadera
 3. Ja, fast det kräver träning. Jag har lyssnat i kanske 35 år. Pappa är dyslektiker och vi lyssnade på mången ljudbok på semesterresor. Kassettband och mindre bra uppläsningar. Fast det fastnade och nu är det liksom naturligt.

  SvaraRadera
 4. Gillar också ljudböcker men mest blir det att jag lyssnar i bilen, ibland på en promenad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan vara trevligt att lyssna under olika promenader.

   Radera
 5. Ljudböcker funkar inte längre för mig, tyvärr. Bra ändå att man kan läsa när det inte längre går att lyssna (p.g.a. öronsjukdom).

  SvaraRadera
  Svar
  1. jobbigt med öronsjukdom. Läkarna trodde jag hade tinnitus för några år sedan men det var jag som gnisslade tänder och bet ihop för mycket i sömnen. Det tär på öronen också tur det. Skulle sakna mina böcker.

   Radera
 6. får nog öva mig lite på ljudböcker. har svårt att hitta inläsare jag gillar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns många bra och många mindre bra. Tomas Bolme gillar jag t.ex. men det gör inte alla. Katarina Ewerlöf och Anna Maria Käll är duktiga och lätta att följa med. Sedan lyssnar jag på många engelska böcker och då är språket en njutning.

   Radera