onsdag 26 september 2018

Sierra Burgess is a LoserJag är liksom lite kluven till den här filmen. Å ena sidan är jag nöjd att flickor i lite större storlekar får ta plats, å andra sidan är hennes beteende inte alltid så vackert. Fast det är ju så vi är också. Vi, lite större tjejer, kan vara lika elaka som alla andra. Vi är inte alltid snälla för vi är människor och komplexa.

I alla fall är Sierra en vanlig high school-tjej. Hon är med i bandet, alltså det som spelar på matcher och liknande, och hon har få kompisar, och hon är lite pluggig, och hon börjar smsa med en kille som verkar trevlig. Allt går underbart tills dess att hon inser att han tror att hon är en annan tjej. En snygg, smal tjej som har allt. För att killen inte ska sluta bestämmer sig tjejerna för två saker. 1. Veronica ska låtsas vara sig själv men låta som Sierra. 2. Veronica får inte bli intresserad av Jamey. Jodå, Sierra ska hjälpa Veronica med läxor, för plugga är större tjejer bra på. Så de fortsätter att prata och så blir det dags att träffas på riktigt. Kanske är detta inte alltid så rätt.

Det är som sagt både ock med denna film. Den är otroligt fin vid vissa tillfällen medan andra är så hemska och lite stötande att jag blir trött. Någon gång här och där undrar jag hur de tänkt att det ska vara positivt för någon. Jag gillar att Jamey är lite ovanlig. Han gillar football och pratar om det med passion, ibland är han rar och när han träffar Veronica blir han som de flesta grabbar. Det är så alla är och det är fint med filmen. Annat är inte bara fint med filmen men den går att se och den handlar om att växa. En ganska bra ungdomsfilm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar