söndag 16 september 2018

Ja, dessa subgenrer

Det slår mig ibland att subgenrer är vanligare och vanligare. Hos Selmastories finns en lista med sick-lit. Alltså böcker där sjukdom är förekommande. Det kan handla om någon som är sjuk eller någon som har varit sjuk. Lite kontroversiellt är nog genren som sådan. En har jag läst. Hmm, skärpning fröken.


1. Förr eller senare exploderar jag av John Green - den om Hazel Grace och Augustus. Cancer och en resa till Amsterdam och besök hos en författare. Den är väl inkörsporten i genren. Jo, den har jag läst.

2. Ingenting och allting av Nicola Yoon - läslista för den känns som om mina elever skulle tycka om den.

3. Som stjärnor i natten av Jennifer Niven - läser just nu av samma orsak som den övre.

4. Himlen börjar här av Jandy Nelson - har hört om den men vet inget mer. Kanske ska en ta den på läslistan.

5. Våra kemiska hjärtan av Krystal Sutherland - har valt att inte läsa denna för att människor har varit både på och mycket skeptiska. Ska väl en dag.

6. Innan jag dör av Jenny Downham - läslista. Den känns dock tung.

7. Jag var här av Gayle Forman - kanske jag vet inte om jag vill läsa denna. Jag har lite sådär svårt för just Forman av någon anledning.

8. Var är Audrey? av Sohie Kinsella - den har varit i min läslista i år. Det är dags nu!! Skärpning.

2 kommentarer:

  1. Sick-lit. Se där, ytterligare en sak jag aldrig hört tidigare ;). Den första har jag också läst och den tyckte jag förstås om men har i allmänhet inget jätteintresse för sjukdomsböcker.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, inte jag heller men jag tror mina elever tycker om det. Det är sådant som en funderar på som ung. Döden, livet och allt däremellan.

      Radera