lördag 6 januari 2018

Hitman's bodyguardEn gång i tiden var Michael Bryce en otroligt anlitad privat säkerhetskonsult med egen firma och allt. Så en dag förlorar han en klient. Det blir slutet på hans karriär och numera skjutsar han omkring mer eller mindre suspekta advokater som troligtvis gjort en f.d. klient lite sur. Därför blir han både glad och förvånad när hans f.d. flickvän, och agent på Interpol, ringer honom om ett jobb. Bryce måste transportera en känd lönnmördare. Darius Kincaid sitter inne med information som kan fälla en av östra Europas diktatorer och han ska föras till Haag. Därför kopplas Bryce in, Interpol har en läcka.

Nu är det så att Bryce och Kincaid har träffats tidigare. Eller snarare har Kincaid försökt mörda Bryce och hans klienter tidigare. Resan från Storbritannien till Holland borde vara hur lätt som helst men när lönnmördaren, livvakten, vitryssar och poliser i flera länder drabbar samman är den resan lång.

Om du gillar åttiotalets buddykomedier där omaka par hittar varandra och sedan gör gemensam sak så är detta en film för dig. Jag tycker om sådana filmer vilket logiskt för till att jag tycker om den här filmen. Både Samuel L. Jackson (Kincaid) och Ryan Reynolds (Bryce) är ganska snabba i repliken och det gynnas den här filmen av. Det driver deras dialoger och gör att det blir inte bara action. En av de roligaste kommentarerna är Reynolds som kommenterar att Kincaid (Jackson) använder svordomen m*th*rf*ck*r så ofta att det knappt inte går att tänka på något annat. Lite sant för så är det väl allt som oftast.

Själva actiondelen känns trolig även om de är lite övermänniskor båda två så åker de på stryk. Den här filmen gick inte länge på bio och det tycker jag är lite synd. Jag gillar visserligen de filmer som baseras på serietidningar och de filmserier som finns men alla är inte jag och ibland vill hjärnan faktiskt bara underhållas. Den här filmen är en sådan film.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar