tisdag 30 augusti 2016

Kulturkollos tisdagsutmaning: minns ditt 70-tal

Dekadens, politik, plyschoveraller – 1970-talet kan vara så mycket. Den här veckan vill jag att du delar med dig av ditt 70-tal. Det kan vara ett foto, en berättelse, ett minne, en maträtt, en färg – helt enkelt något du förknippar med 70-talet. Så såg veckans utmaning på Kulturkollo ut.

Lättare sagt än gjort. Jag föddes under den senare hälften och minns inte så där väldans mycket. Syrran föddes 1979 och det är något jag minns väl. Jag var väldigt stolt att bli äldre syster. Fast när det gäller annat minns jag vagt pappas och mammas bil. Det var en Fiat med röda säten. Hemska bil för åksjukare har jag nog aldrig varit.

Den andra saken jag minns är alla virkade koftor och ponchos farmor gav mig. Från tvåårsåldern hade jag på mig sådana jämt känns det som. De var i färgerna brun, grön och någon tredje hipp färg och svart. Alla. När syrran blev två var det inte samma sak. Alla sänktes och jag gissar att majoriteten aldrig blev sålda. Även om jag älskade farmor var de hemska och jag, som det snälla barn jag var, använde dem.

Det finns annat jag minns men dessa två är sjuttiotal. Dock bara negativa kom jag på nu. Nej, min lillasyster är bäst med sjuttiotalet. Alla gånger i veckan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar