måndag 1 augusti 2016

Himlen är alltid högre av Jonas MoströmNathalie Svensson är psykiatriker och numera lyckligt separerad från Håkan. Hon lever för tillfället ett dubbelliv. Hon är i Stockholm och möter män med vilka hon har tillfälliga förbindelser med. Eller så är hon i Uppsala och bor med sin son, Gabriel, och sin dotter Thea. Det är inte lätt att få livet att gå ihop. Nathalie har haft en tillfällig affär med en av de stora stjärnorna på svensk skådespelarhimmel och en sen natt får hon ett sms av Rickard Ekengård. Han vill träffas och hon nappar. Istället för en romantisk natt blir Rickard brutalt skjuten framför henne och avlider senare.

Som vittne berättar Nathalie allt men så händer det. Hon börjar minnas mordet på Adam, hennes fästman som blivit skjuten på samma sätt 10 år tidigare. I alla fall kan Nathalie inte sluta att se sambanden mellan morden. Det är inte allt som ändras i hennes liv. Någon förföljer henne och håller uppsikt.

Den här boken lyssnade vi på under resan till Danmark. Det är lagom läsning eftersom vi knappast kunde ta till oss något mer komplext i bilen. Jag gillade att lyssna på Marie Richardsson och deckargåtan var lagom svår. Kanske hade hoppen mellan då och nu kunnat undvikas men det är annars helt okej. Det är som om Jonas Moström hade läst Denise Rudberg och tagit till sig lite av elegant crime. För det är känslan av Nathalie. Hon gillar att vara piffig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar