lördag 7 november 2015

Serier som sagt tack och hej

Under detta år har jag sett klart många serier. En av dem är bland annat Mad men.

Mad men med den drickande, rökande och kvinnotokiga Don Draper som är ett reklamgeni. Jag vet inte riktigt om så är fallet men visst det har varit bra och mindre bra. Jag gillar Roger och Peggy bäst med Joan som god trea. Det är ju så att Don är en ganska otrevlig man. Att han får omkull så många kvinnor förvånar mig alltid. Sedan tycker att den slutade helt okej. Jag hade dock önskat ett annat slut för Don men men. En kan inte få allt i denna värld.

CSI:NY har legat och väntat i många år. Mest för att jag inte fått tag på säsong nio förrän nu. Så vad kan jag säga om denna serie. Jag gillar den. Kanske för att den liksom handlar om brott och den fula sidan av människan. Det är knappast något djupt eller så men det är underhållande att se hur de tänker. Manusförfattare som skriver kriminaldrama måste vara lite knäppa någonstans. Eller åtminstone tendenser till mördare i alla fall. Vissa saker är helknäppa.

Sons of Anarchy tog sitt avsked också för mig. Jag måste säga att det är en serie som kräver sin tittare. De flesta gånger är det hur bra som helst. Andra gånger vill jag verkligen bara att alla ska dö. Fast det var ett avslut som höll. Det är så en negativ spiral ska avslutas. Jag måste säga att jag inte kunde strecktitta direkt eftersom det var jobbigt som bara den.

Jag såg klart Revenge och insåg att den skulle ha slutat en säsong tidigare. Det var det mest såpiga jag sett sedan Desperate Housewives. Så det var ett avslut som passade serien. Det var också många trådar som löste sig och det kändes som om alla blev andra människor på en positiv nivå.

Terra Nova kom och såg och var väl okej. Ibland är jag nyfiken vad som händer när serie startar och sedan läggs ned. Det händer så ofta.

Smash började så bra och slutade så dåligt. En serie om sånger borde väl innehålla sånger eller? Nej, det var slöseri med tid.

Continuum har avslutats och det var helt okej. Det kändes lite som om de behövde några avsnitt för att knyta ihop alla trådar. Det var helt okej men synd att den inte fick en fortsättning. Jag tror den hade blivit riktigt bra.

En serie jag började och avslutade ganska snart var Blue Mountain State. Den kan väl ses som en sorts collegeserie. Djupt är obefintligt men lite kul till och från.


3 kommentarer:

  1. Inte jag heller men jag köper boxar både hit och dit.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Samt att jag streamar Viaplay. Då finns det serier kan jag lova.

      Radera