fredag 5 juni 2015

Contact


Inspirerad av många andra filmbloggar kom jag att tänka på denna film. Det var många år sedan jag såg den men jag tänkte jag kunde se om den. Det är den klart värd och dessutom kunde jag bläddra lite mina Carl Sagan-böcker samtidigt.

Ellie är en passionerad astronom som sedan unga år lyssnat på rymden. Hon hamnar i Mexico där några av de största teleskopen världen finns. Hon lyssnar och lyssnar och tror sig höra något men så är inte fallet. Här träffar hon Palmer Joss som är en mycket andlig man men trots detta är attraktionen mellan dem stark.

Idogt arbete leder till att hon får privata pengar att fortsätta sin forskning. En kväll hör hon det. Det visar sig vara rätt. En återkommande puls där primtalen gås igenom. Helt plötsligt är alla intresserad.

Jag tänker ibland att det måste finnas något mer därute. Ensamheten skulle vara otrolig att få grepp om. Det är väl orsaken till att vi har religion. Carl Sagan inspirerade Gene Roddenberry i dennes arbete med Star Trek och det märks. Det finns denna lågmälda undersökande och sökande tanken som ibland försvinner i annat men det finns där.

Bra, japp men förbered dig på att det är ganska lågmält och tänkvärt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar