lördag 5 oktober 2013

Oz - The Great and Powerful


Vad hände innan Dorothy kom till Oz och ville hem? Hur kommer det sig att Oz är den store trollkarlen? Det är vad denna film handlar om. Vi får möta Oscar, eller Oz, som är trollkarl på ett kringresande tivoli på 1920-talet kanske. Han är inte bra. En dag blir han jagad av några han lurat och flyr i en luftballong. När han flyr hamnar han i en tromb och landar i vatten. Han landar i en sjö i landet Oz. Där möter han Theodora som är en häxa och förstår att han är kungen som ska rädda dem från den elaka häxan.

Detta är början på det äventyr som ska göra Oz till kung men vägen är inte så lätt. Han möter Glinda, den goda häxan och tillsammans med henne och många av Oz invånare utmanar han den onda häxan på sitt sätt.
Det är idel kända namn i denna film. James Franco, Mila Kunis, Michelle Williams och Rachel Weisz. Det är bra men man måste nog gilla originalet för att köpa denna film. Jag tycker väl båda filmerna är sådär bra. Det är liksom underhållande men likt Alice i underlandet tycker jag nog att det är lite överskattat. Har du fantasi och köper flygande apor är denna film helt perfekt för dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar