måndag 13 september 2010

To hold a grudge


Viveca Stens tredje deckare heter I grunden utan skuld. Återigen möter vi Thomas Andreasson och Nora Lindhe och även denna gång hittas, i alla fall delar, ett lik. Denna gång är det Noras två söner som hittar liket efter flickan som försvann. Det är vinter på Sandhamn och det har gått länge sedan flickan försvann. Utredningen tar åter fart och polisen förhör både släkt och vänner ytterligare en gång.

Nora har precis separerat från sin man och är på Sandhamn för att slippa träffa honom. Hon umgås med barnen och Thomas. En ny bekantskap dyker också upp. Det största fyndet för Nora är dock några gamla dagböcker som spelar en ganska viktig roll i upplösningen. Thomas träffar sin f.d fru Pernilla och det är något som väcker lite livslust i honom.

Vem mördaren är tänker jag inte säga men det är relativt lätt att räkna ut. Däremot så överraskar slutet. Det är intressant och se åt vilket håll som Sten ska ta sig nu om det kommer en fortsättning.

Plus med boken - ja, det tar sig språkmässigt och berättarmässigt. Jag tycker att handlingen tog sig framåt.

Minus med boken - lite lätt att räkna ut vem det var. Tyvärr.

Intressant med boken - det var egentligen en bättre handling det som utspelade sig i dåtid. Det fick mig att lyssna klart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar