tisdag 27 augusti 2019

Tisdagstrion: Livet förr


Varje tisdag har Ugglan & Boken en utmaning om olika teman. Tre böcker ska man komma på. Så här ser veckans tema ut:

Den här veckan är ämnet för tisdagstrion "livet förr." Att blicka tillbaka på svunna tider kan ju innebära att böckerna sträcker sig över alla möjliga tidsepoker (och platser), så det ska bli kul att se vad ni väljer.

Tolka temat på valfritt sätt och lämna en länk så att vi kan klicka oss runt och ta del av varandras tips.


 


1. Brethren av Robyn Young handlar om Will Campbell som helst av allt vill bli tempelriddare. Det är korstågstider och han föds i Skottland men snart fortsätter hans resa. Den är några år och består av tre delar. Den är väldigt välgjord och informativ.

2. Helenas hämnd av Maria Gustavsdotter handlar om St. Helena av Skövde. Hon var en stark husfru på 1100-talet men fortfarande bara kvinna. Ändå är det som kvinna hon söker hämnd på sin dotters man. En riktigt bra bok i en riktigt bra serie.

3. Bricken på Svartvik av Vibeke Olsson. Bricken är dotter till en sågverksarbetare och hans fru. Hon är ensambarn och lever i Sundsvall runt 1870-talet. Hon jobbar ibland och hon går i skolan ibland. Trots Olssons speciella stil är boken så läsvärd och känslan av arbetarkvarteren runt sågverket får det att skära lite i hjärtat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar