måndag 12 mars 2018

The KillingVilken tid det tog för mig att se den här serien. Den är egentligen dansk men jag missade den och bestämde mig för att se den amerikanska varianten istället. Det tog också tid innan jag kom dit i min serielista.

Det hela utspelar sig nog i nordvästra USA. Ett mord begås och en kriminalare vid namn Sarah Linden kopplas in. Hon får samtidigt en ny partner, Stephen Holder, och det är inte hennes grej. Hon är smart, men komplex, och han är lite av en slarver i hennes ögon. Deras partnerskap är central och jag måste säga att det vackert och fint beskrivet. De två poliserna som vill lösa fallet men som inte alltid litar på den andra. Det av många skäl.

Det märks att denna serie stammar från Danmark. Känslan av nordic noir, som det så chict kallas och där även Bron ingår, finns. Kanske är det stilen på utredningen eller det faktum att det är mörkt, regnar och polisstationen är så beige. Fast mest är det dialogen tror jag som säljer mig på denna punkt.

Det var värt sin väntan att se den här serien och jag måste säga att Joel Kinnaman är en juvel. Mer komplexa roller åt honom. Mest får han ju spela en muskelkille men han kan så mycket mer. Jag tycker att alla kan se om den här även om du sett Brottet. Den är helt värd sin tid.

2 kommentarer:

  1. Jag såg Brottet när den gick, och försökte mig faktiskt att se även denna, men det blev att jag skumma de första avsnitten( om man kan det när man ser något???) och fastna egentligen inte för den var så lik originalet (om det är bra eller dåligt vet jag inte) och kände inte för att se på det igen just då. Skulle kanske vilja se The Killing någon annan gång, för berättelsen(=Brottet) är bra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, se den. Den är bra men lik det vet jag. En kan njuta av bra skådespeleri istället.

      Radera