fredag 7 april 2017

One of those hideous books where the mother dies av Sonya SonesRuby är flickan vars mamma dör. När mamma dör blir det pappan som får vårdnad. Problemet är att Ruby aldrig har känt sin pappa. Han är känd och skådespelare och dyrkas av fansen. Ruby är allt annat än ett fan. Pappan har aldrig funnits i hennes liv men hon har aldrig klagat innan idag. Ruby måste nu leva med det faktum att Whip Logan, den kände skådespelaren, är en del av hennes liv och att mamma inte finns längre. Det är inte svårt att gissa att Ruby inte riktigt gillar det nya. Pojkvännen Ray är ju kvar hemma och vännen Lizzie med.

Ruby är ganska ledsen över sin mammas död och skriver mejl. Hon tror inte på himlen men verkar önska att mamma läser de mejl som kommer. Att Ruby ibland gillar sitt nya liv gör det svårare att alltid hata Whip.

Det är en mycket fin bok om att förlora en förälder men att få en annan. Ruby är komplex i det att hon är glad, arg och förvirrad i sina känslor. Det är inte lätt att se sin mor annorlunda än en själv tror alla gånger och det händer Ruby. Uppvaknanden är allt annat än lätt. Det är en läsvärd bok och trots att jag läste den på engelska gick det fort och jag skrattade nog på rätt ställen. Sones lite bitska humor lyser igenom och det är helt underbart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar