söndag 23 april 2017

Hitta DorisNi vet myten om guldfiskars minne? De simmar runt och kommer inte ihåg var de är. Varje gång de ser sitt lilla slott blir de lika glada. Det är en lögn men någonstans känns det som om de använt den tanken när Doris skapades. Hon lider närminnesförlust och kommer inte ihåg så mycket. Vissa saker lär hon sig minnas. Hon minns t.e.x Nemo och Marvin men annat glömmer hon fort.

De senaste åren har Disney lite ändrat sitt fokus med stor kärlek. Eller ja, det finns där men annat har också fått utrymme. Syskonkärlek eller som här familjen och den är inte bara föräldrar och barn. Doris inkluderar alla och känner. Lite annorlunda och att det är helt okej.

Doris börjar minnas en dag när hon är med Nemos klass i skolan. Hon minns sina föräldrar och som den impulsiva fisk hon är tänker Doris ge sig iväg på en gång. Som den lite mer försiktiga fisk han är tänker Marvin att de inte ska det. Nemo vill gärna hjälpa till så de tar sig ända från Australiens fina korallrev till Kaliforniens kust för att hitta Doris föräldrar.

Det är en väldigt passande uppföljare. Några gamla godingar från Hitta Nemo är med och några nya stjärnor. Sjölejonen är riktigt roliga måste jag säga. Jag gillar att Doris får vara annorlunda och att Nemo, som är ett barn, har bäst tålamod. En bra läxa att lära. Minne som en palettkirurgfisk får du väl säga nästa gång. Det är vad Doris är nämligen.

2 kommentarer:

  1. Den såg vi hela familjen förra helgen. Min (och barnens) favorit var bläckfisken Ingvar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, men han var väl söt. Lite sur men med tre hjärtan på rätt ställe :).

      Radera