söndag 14 februari 2016

Romantik eller?

Idag är det Alla hjärtans dag. Det är den dagen som vi borde fira St. Valentin som dog martyrdöd när vägrade ge upp sin kristna tro. Att en av myterna är att hjärtats slets ut är kanske sant och andra att Valentinus, som han hette, vigde kristna par i smyg en annan.

Idag är det en romantisk dag enligt vår omgivning och det är väl fint. De flesta skriker att det ska man göra varje dag men ärligt vem tänker så varje dag. Det kan också vara kärlek mellan vänner eller syskon, morfar, pappa, hunden eller så vidare. Så vad spelar det dig för roll vad andra gör? Det är ju upp till dem.

Om du däremot vill fördjupa dig i romantik denna dag kommer jag med några tips.

Sleepless in Seattle är kanske en av de finaste filmer som gjorts om personer som hittar kärleken igen och att ibland är avstånd viktigt. För det som händer är ju att de blir kära i varandra utan att ha sett den andra människan. Det är väl fint.

Om du har tid, och känner kostymdrama, fördjupa dig i filmatiseringarna av Jane Austens romaner. BBC-versionerna är klart bäst och värda att titta på. Stolthet och fördom, Förnuft och känsla samt Övertalning och Northanger Abbey gör sig bäst här. Emma är bäst i Paltrows version och Mansfield Park är en smaksak. Det är inte överdrivet mycket gulliggull men ack så bra. I alla fall kan, vid goda adaptioner, Austens skarpa tunga komma fram.

Sedan kan du ju se My Girl från början av 1990-talet som är en fin film om vänner och kärlek i riktigt unga år.

Har du ännu mera tid över finns det riktigt många serier som handlar om romantik så som Ugly Betty eller varför inte Grey's anatomy?

Böcker finns det gott om från Harlequin till Jane Austen till Lucy Dillon. Så gör vad du vill idag. Det är faktiskt tänkt så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar