tisdag 1 april 2014

7. Här är en lista på fem av mina främsta feministiska förebilder

Puh, det var svårt kan jag säga. Jag har faktiskt inte en aning om vilka jag ska plocka ut men nu kör vi ändå.

Den första jag kommer att tänka på är faktiskt min gamla svensk- och religionslärare från gymnasiet som är en kvinna som är både ödmjuk och stark inför det faktum att män och kvinnor må tänka olika om mycket men att det inte ska betyda något när det kommer till lön eller förutsättningar att lyckas. Tack Anette.

Den andra blir en modern och hon heter Liv Strömquist. Hon är en så bra författare som lyfter många frågor som handlar om feminism. Hon har också en pod som du kan läsa mer om här.

Man må älska eller hata Gudrun Schyman. Jag gillar hennes resonemang även om allt hon gör inte är så smart alla gånger men som feminist är hon klockren. Hoppas att fler lyssnar på henne för hon har mycket rätt.

Det låter säkert lite knäppt men Antje Jackelén som i juni år blir ärkebiskop i Svenska kyrkan. Alltså det är stort och det är viktigt för synen på kvinnan inom kristendomen. Jej för henne och svenska präster med lite förstånd.

Jag gillar också Hilary Clinton som inte tar skit. Hon krävde nog en del av Bill när han avslöjades som otrogen men vem tror att hon inte bestämde rätt mycket? Hon skulle ha kunnat blivit en god första kvinnlig president.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar