I morse hittade jag björnbär i min affär. Det är alltid trevligt när de börjar växa och mogna. Jag köpte några och tänkte paj. Mmmmmm.
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
½ dl brun farin, strö
150 g smör
2 msk kallt vatten
4 dl vaniljkräm
2 dl vispgrädde, vispad
2 tsk vaniljsocker
Björnbär, physalis och i detta fall kiwi efter smak.
Blanda samman degen, tryck ut i en smord form med hjälp av plastfolio för att undvika kladdiga händer. Tryck ut ordentligt efter kanterna. Det går att använda en springform men jag hittade ingen ledig.
Lägg aluminiumfolio över degen med den blanka sidan nedåt. Grädda i 200 grader i 10 minuter, ta ut bort med folion och grädda ytterligare i ca 10 minuter.
Låt kallna. Blanda vaniljsockret och vaniljkrämen, sist blanda försiktigt i den vispade grädden. Lägg på bär och ät.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar