tisdag 18 juni 2013

Nektarinkaka

Igår tänkte jag att jag borde rensa ut mitt kylskåp. Jag hittade ett gäng nektariner som borde ätas. Så jag gjorde en liten nektarinkaka i långpanna. Det blev riktigt bra och tja, tur att jag hann ta ett kort eftersom den nästan är slut.

Fina rader eller hur?

4 ägg
5 dl socker
200 g smör
2 dl mjölk
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver

5-6 nektariner
Farinsocker efter smak

Smält smöret och låt svalna av. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt försiktigt i smeten. Tillsätt mjölk och det avsvalnade smöret. Stoppa ned nektariner i smeten. Detta är valfritt hur. Jag använde farinsocker på eftersom det blir lite knaprigt av det.

Smöra och bröa en långpanna.

Grädda i 200 grader ca 25 minuter. Skär i rutor och ät eller frys in.

2 kommentarer: