måndag 24 juni 2013

Den stora flyktenDet här måste ha varit en storfilm av rang när den kom. Det är så stora namn, för sextiotalet, med i den. Idag tror jag att man måste gilla film för att känna igen många ansikten. Nu lät det där ganska negativt och det var inte meningen. Jag såg filmen med en vän som inte kände igen någon av skådespelarna och det förvånade mig. Men, vi är alla olika, vad gör det egentligen.

Detta är filmen om några flygofficerare som under andra världskriget sitter i krigsfångläger. Deras största hobby är att rymma. De är bra på att rymma men mindre bra på att hinna undan. Nu har tyska militära ledningen bestämt sig för att sätta alla ruttna ägg i samma kartong. De har också byggt ett superfängelse. Eller vad man nu kan kalla det.

Ja, tyskar och Bondskurkar verkar vara lika dumma. Typ. Så är i alla fall vissa av tyskarna i denna film. Men å andra sidan är inte alla engelsmän, skottar, amerikanare eller vad man nu kan vara alltid lika smarta heller i filmen. Det är en underbar film. Det är lite roligt och lite spännande samt troligt. En lite annorlunda film om andra världskriget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar